Pages

Ads 468x60px

Back in business, cum se spune

M-am gândit să reiau scrisul pe acest blog, după ce l-am lăsat în paragină pentru mai bine de doi ani și jumătate. :) Dar este corect scris „lăsat în paragină”? Că doar blogul nu se strică, nu cresc buruieni pe lângă el, nu se i ruginesc șuruburile, rămâne bine-mersi, găzduit pe serverele Google (în caz că nu știați, eu folosesc platforma Blogger, care este deținută de cel mai tare motor de căutare din lume).

pisică leneșă

Ei bine dragilor, răspunsul este că totuși, da! Blogul lăsat nescris ajunge în paragină, și asta din cel puțin trei motive:

  1. Dacă încetezi să scrii, cititorii pe care îi aveai se vor pierde, vor migra spre țările calde ale altor bloguri, actualizate cu subiecte fierbinți. Pot să zic check la capitolul ăsta, contorul de trafic îmi arată un vizitator pe zi, și acela probabil robot.
  2. Blogul trebuie actualizat la noile tehnologii, care sunt permanent în schimbare. Adică, ați văzut voi vreaun domeniu mai dinamic și schimbător ca domeniul IT? Includ aici internetul, telefoanele, calculatoarele etc. Concret, într-adevăr, dacă acum câțiva ani nu conta prea mult un design mobil, astăzi fără ca tema blogului tău să se adapteze la ecranele mici ale telefoanelor inteligente, vei rata posibilitatea de a fi citit și de pe ele. Cam jumătate din cititori provin folosesc dispozitive mobile, așadar un mare minus la capitolul ăsta. Bine bine, o să-mi spuneți voi, dar tu oricum nu aveai decât un cititor pe zi, conform punctului 1. De acord. Dar Google ține seama de designul tău, și te depunctează dacă nu ai o temă responsive. Deci, poate cu un design modern, aș fi avut doi cititori pe zi. :) Așadar, se aplică punctul 2 la mine? Checked!
  3. Nescriind, îți pierzi abilitatea de a scrie. E ca orice activitate, pe care dacă nu o exersezi, devii tot mai slab la ea. Verificat și punctul ăsta? Che.. ei bine nu, v-am păcălit, mai am și alte bloguri pe care am scris în acest timp. Dar oricum, două puncte din trei sunt bifate cu „succes”.
Și poate că mai sunt dezavantaje, dar acestea două îmi vin în minte în mod rapid.

Iar de aici deducem o primă oportunitate pentru deținătorii de bloguri: temele fluide, care se adaptează la rezoluția browserului sau a dispozitivului. Și care constituie primul lucru pe ordinea de zi a acestui blog.

Până data viitoare, s-auzim numai de bine!