Pages

Ads 468x60px

Fă-ți un blog!

Una din cele mai bune metode de a-ți defini prezența în online este să-ți faci un site. Și când zic site, în nici un caz nu mă refer la pagina sau profilul tău de Facebook. De ce ți-ar fi util un site când poți activa pe net și ca simplu utilizator, având un nick (pseudonim) și niște conturi pe diverse alte site-uri? Pentru că doar deținând propriul site poți lăsa o amprentă vizibilă pe autostrada virtuală, altfel nu faci decât să te plimbi pe ea fără a lăsa urme. Având un site, o să beneficiezi pe viitor de mult mai multe oportunități de a câștiga bani. Într-un fel, am putea spune că diferența între a fi simplu utilizator și a deține un site e ca aceea dintre a lucra pentru alții și a avea firma sau afacerea ta.

Sunt mai multe tipuri de site-uri la care te-ai putea gândi. Astăzi însă o să te sfătuiesc să-ți faci un blog. Blogul este un site de tip jurnal sau pagină de ziar, în care poți scrie ce vrei tu, ce te taie capul. Poți să-ți faci blog pe o anumită nișă, adică să zicem că te pricepi la apicultură, atunci îți poți deschide un blog despre miere și albine. Scriind pe el, vei oferi informații relevante celor care nu se pricep la așa ceva și îți vei forma un public fidel de cititori interesați să afle mai multe despre apicultură. O altă variantă este să-ți faci un blog generalist, adică pe care să scrii vrute și nevrute, din orice domeniu. Chiar și în acest caz, blogul îți pune la dispoziție instrumente prin care poți grupa articolele pe categorii. De exemplu, poți face o categorie „Filme” în cadrul căreia să scrii despre filmele văzute, o alta „Poze” unde să afișezi fotografiile realizate de tine, una pentru articole despre internet și calculatoare, dacă ai pasiunea asta, și așa mai departe.

blog

Pe un blog va trebui să adaugi conținut în mod regulat, adică să scrii din timp în timp câte un articol nou. Nu există restricții cu privire la cât de des să faci asta, unii postează zilnic (mai puțini totuși), alții săptămânal, alții când își amintesc, dar prin însăși natura lui, blogul cere să fie actualizat. Asta înseamnă că el nu va face cu ochiul tututor, adică vă va fi mai ușor să întrețineți un blog dacă în general nu aveți probleme cu scrisul, de exemplu sunteți de formație umanistă sau ați făcut o facultate. Este o muncă intelectuală și faptul că trebuie scris pe el e să zicem principalul dezavantaj față de alte tipuri de site-uri, necesitând timp și energie. Avantajele sunt că blogul este predispus la a crește repede (atât la trafic cât și în Google) și prin intermediul lui o să beneficiați de posibilități mărite de a face bani online.

Pe lângă faptul că cresc repede, blogurile sunt foarte ușor de creat și întreținut, în sensul că nu trebuie să plătiți pe cineva sau să aveți cunoștințe de web-design pentru a vă face unul. Concret: ca să vă deschideți un blog pe o platformă modernă, care dispune de cele mai noi funcționalități, să îi alegeți un design (temă, înfățișare, aspect exterior) foarte frumos, având la dispoziție mii de variante din care să o selectați pe cea potrivită, și să îl găzduiți pe servere stabile și rapide, prețul total este de... 0 lei! Da, ați citit bine: nu vă costă nimic. Și puteți avea un site mult mai sofisticat decât pagina web de prezentare a unei firme din orașul vostru. Cum toate aceste posibilități vi se pun pe tavă în mod gratuit și tot ce trebuie să faceți este să le luați și să le fructificați, eu vă  recomand să nu mai pierdeți timpul și să începeți azi ceea ce ar putea constitui o sursă de venituri pentru voi, mâine.

Unde anume să vă deschideți un blog gratuit? Puteți începe pe WordPress, pe care rulează o platformă foarte bună, cu sursa deschisă, sau pe Blogger, care-i un serviciu deținut de nimeni altul decât Google. Și de acolo o să vă descurcați voi...

2 comentarii:

  1. ne-am descurcat. acu întrebarea e: ce facem mai departe? :D
    stai, nu mă ciufuli... voiam doar să spun că mi se par ok articolele tale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să urmeze și alte articole. Acesta e mai ales pentru începători, explic generalități despre bloguri. :)

      Ștergere